Tuesday, November 23, 2010

Buih Sabun

Bubble
19hb November 2010
Depan Umah


For non-particular reason atau dalam melayunya takda apa nak buat layan jap bebudak main bubble kat depan umah...


Kalau nak beli kat kedai singgit sebotoi padahal kalau korang tau nak wat tak yah bazir duit, bayangkan sebotoi singgit kalau sepuloh botoi dah berapa kalau seratus botoi pulak camna<--takan banyak="" beli="" camtu="" div="" nak="" pulak...="" sampai="">

Senang jerr nak wat bubble ni,tak yah larr kot wat tutorial kan...korang buboh satu sudu sabun(sunlight),satu sudu cuka then air setengah gelas then kacau hingga sebati yerr puan2...dah jadi,senang jerr kan..selamat beramal

9 comments:

ungu Luna said...

sayang...buleh buat rancangan masak2 ja.. nati buat sebaldi na kat saya... ta kena det kan

makaseh sayang~

shazruls said...

:p

HEROICzero said...

hahahaha boleh yek? penah buat pakai sabun, tp x penah jadi. masa kecik2 la dulu~

HEROICzero said...

cuka?? oh patut la x jadi, xde cuka. aihh susah weh nak carik cuka!!

shazruls said...

>hero: hehehe...dia nyerr secret ialah cuka turr larr,jgn boh byk sgt cuka nnti kurang buih time tiup turr......

freebiss said...

site yg informatif

shazruls said...

hahaha...thanks

siti murni said...

oo....camtu rupanya cara2 nak buat bubble tuu...tq..ni baru taw..hehehe

shazruls said...

hahah..cuba try test...