Friday, August 27, 2010

Berbuka di Hameediyah

Seperti dijangkakan...2nd week of ramadhan penuh aktiviti berbuka posa kat luaq

sebelum2 ni aku hanya berbuka kat masjid atau kat umah sekarang terpaksa ubah chanel sebab banyak jemputan berbuka <--kalau jemputan turr free takpa larr jugak ni berbayar plak...

Kali ni berbuka kat restoran Hameediyah kat campbell street ,tipikal penang sure tau katna tempat ni..

Dibulan ramadhan ni tempat ni selalu fullhouse so,dinasihat utk booking terlebih dulo ataupun datang awai..tapi kalau datang awai jenuh lak nak menunggu waktu ,tengok turrr sian letih menunggu...posa ka?

suasana dalam restoran ni memang menarek setelah diubahsuai tiada lagi unsur2 mamak tradisional sampaikan waiter/waitress pun org melayu dah sekarang ni...

Menu utama kat sini dah tentu larr nasi beriani....kalau sebut Hemeediyah dah tentu ingat nasi beriani...

sebenarnya restoran ni adalah favourite mak bapak aku,sejak aku kanak2 lagi memang dah penah mai sini ..rasanya memang tak penah menggecewakan...apalagi try larr sekali pasti berbaloi2


9 comments:

ungu luna said...

menarek dari mbek2 beriyani kah awak?

shazruls said...

terbaek..tp best kt bangi lagi kot

ungu luna said...

yang p smpai bangi buatpa? joh kot awak...

lumut said...

lapar ni lapar ni......mane nak carik nasi kandar kt sini..uhuk

shazruls said...

>ungulunamaya: awak ta try g nasi beriani gam kt bangi turr...perrrgghh terbaek

>lumut: ala sian dia...bila nk balek,lama lagi kerr kat sana

ungu luna said...

yala, mmg saya ta penah makan... bangi, joh kot awak... kalo tringin tgh2 mlm takan nk tekan minyak p bangi nuh...

shazruls said...

ta payah dok tekan2 larrr...tp bila2 p KL singgah lerr

afiqridhuan said...

alahai kesian jek tgok budak tuh. comel jek. haha!

*Eh hari tu gua buka kat flamming steamboat, dekat2 dengan sunway. rm24.00. buffet. leh tahan gk. =)

HEROICzero said...

aissh afiq tuh gua!! terpakai akaun org len plak. keh3x