Monday, March 29, 2010

'camping' bukan kempen larr bro..episod 1

Sabtu baru ni aku mengikuti perkhemahan di salah satu tempat kat Taman Negara Pulau Pinang kelolaan Layan2 team<-- ntah betui kot nama group ni,tapi memang layan diorang ni(ehh bodek sket)..sepanjang perkhemahan berbagai insiden berlaku penuh drama dan aksi..paparan kali ni mungkin mengambil masa 13 episod kot baru abes.. Yang join camping turr lebih kurang 24 orang ,tapi aku cuma kenai hanya beberapa orang jerr..tak kesah,cam gath kat genting ari turr langsung tak kenai sapa pon sebelum turr layan gak..

Meeting point kitaorang kat restoran mamak Khaleel Gurney Drive,cam biasa larr janji kul 9pagi kul 10 baru semua turn up termasuk aku...actually aku dh bgtau memang akan lambat<--ceh alasan..hehehe Tanpa membuang masa walaupun telah membuang banyak masa dan air,Ina yang bertindak selaku ceti memainkan peranannya paw duit larr apa gi...

Ceti tak berlesen mengira2 duit paw,ada dialog sket kat sini:
cepat sket kira duit turr u,kalau tak reti kira pakai henfon ni ada kalkulator dlm turr..slow tol..hermm
ehh tolong sket igt ai xreti kira ka,takat jumlah banyak ni ai leh kira sambil tutup mata tau

Ada kejadian malang menimpa aku,bumblebee(keta kaler biru air laut) aku tiba2 meragam kat suatu kawasan pembinaan,korang nampak dak Optimus Prime tengah bawa batu-bata kat belakang turr..keta aku memang tak dapat diselamatkan terpaksa towing ke kedai..nasib baek bro Azly mai menyelamatkan aku ,kitaorang terpaksa blah dari situ pasai rombongan dah pun sampai..sebelum blah aku pantun sket kat situ:
batu belah batu bertangkup
boleh blah boleh melingkup...


Untuk sampai ke tapak perkhemahan turr kami terpaksa meredah utan selama 15minit jerr kot tapi berpeluh gak larr..sesampai jerr disana khemah2 telah pon disiapkan,kedatangan kami disambut baek oleh bekas atlet ginrama..hahaha jangan marah bro..

Sejurus kendian comittee wat meetin kecik untuk atur cara seterusnya

Yang bukan comittee lak ditugaskan untuk menyiapkan makanan tengahari sambil bergossip..

Masak apa turr nampak cam best jerr...

Aik maggi jerr tengahari ni..maggi pon maggi larr janji kenyang,turr yang senang nak masak pon

Stok maggi dan lain2 untuk peserta 24org melantak...

Memang sodap dowh..masa rehat tengahari ni kebanyakan menu adalah maggi yang disediakan oleh kakak(lupa lak namanya)

Tamat masa rehat kami diperintahkan berpindah lak bagi mengelakkan banjir(kononnya)

Kami berpindah randah bagaikan orang nomad ke kawasan yang lebih menarek dan tinggi

Oh ya..kat dalam Taman Negara ni ada titi gantung jika sesapa berminat sila amek tiket dulu kat entrance Taman Negara,gambaq khemah tadi diamek dari atas ni tapi aku tak kena tiket pasai menyamar jadi cameraman ..steady dak...hahahha

Inilah antara punca berpindahan dekat ngan air..leh celup kaki dalam air ala-ala puteri bunian bersiram..

Aktiviti pertama; ber'hiking' ke Teluk Aling yang berdekatan USM R&D site.perjalanan mengambil masa 15minit bersamaan ngan 770meter dari tapak perkhemahan..

Setelah berpeluh ketiak dan celah paha,akhirnya kami sampai jua...dan posing secara berkumpulan...

Tengok betapa gembiranya mereka setelah menjejakkan kaki di pantai Teluk Aling..ganass pulak aksi si Elly turr..tapi beliau memang happenin...

Seketika disana tetiba...si Hashim @ Mafazi (yg mana satu nama dia pon tatau) terjadi pertemuan umpama jejak kasih,Hashim 'ter'bertemu dengan jiran keluarga angkat beliau yang iaitu Mr. Albert Jagger...hampir 8 tahun dulu beliau berkelana di bumi kangaroo..aksi peluk2 tubuh tidak dapat di'publish' disini kerana aksi turr agak melampau...hehehe

Okay berbalik kita kisah camping kita,lepas rehat aktiviti diteruskan ngan permainan bolasepak pantai

Bila gurls and boys join together main bola memang riuh jadinya..owh ada bayang2 aku disitu,nampak cool ja..

Kita berhenti seketika,nak tau apa jadi?sapa menang? ada org lemas dak? nantikan episod seterusnya....

21 comments:

ungu luna said...

pakcik, saya suka pakcik.. pandai na buat dialog.. ;P

mafazi said...

superb story!! atlet gimrama aa??

HAHAHHAH!!! aku tggu next episode!!

shazruls said...

-->unguluna: wah untie suka ka...tggu next episod yg lebey drastik

mafazi: hahahah...hg pkai sexy pant cm atlet ginrama ja aku tgk

azly (marcello) said...

haha..leh buat derama ni......
tak sabar ni tak sabar ni.

mafazi said...

ahahahah!!! aku nak bg peserta 'kempen' ghairah beb!!

shazruls said...

-->azly: cita awan dania nak abes leh ganti ngan cita ni larr kot..thehehe

-->mafazi: ghairah dan berahi kot..hahaha

mafazi said...

HAHAHAHAH!!! relax beb!! ketuk lutut lah!

YobSumo said...

layan2 team ni mane punya?

syiok lah, aku tak pernah pergi taman negara. takpa satu hari nnt! bawak aku weh!

mafazi said...

yobSumo : we all from penang bro!! nak join bleh aje.. =)

shazruls said...

-->mafazi: lutut longgar seyh..hahaha

-->yobsomo: diorg bukan blogger tp sejenis makhluk yg hampirr pupus jugak..heheh...xda hal larr nk join nnti klu ada xtvt lg aku iklankan..group ni open turr public..

mafazi said...

AHAHAHAHAH!!! mmg longgar habess!!!!

wong ah ian said...

yg tgh masak tu pn cambest jugak haha..aku gi taman negara kat pahang mase form 5 dulu..skolah sponsor sbb result akhir taun cemerlang hahah

Fhad said...

gua ade nmpk anak mami sorng td.. dia single ka? hahahah... weyy pix suma sempoi.. nnt nak join gak.. xpun kita pi sendri.. semak blakang umah aku ni pun ok gak.. hiking dalam tu.. hahahah

ungu luna said...

shazruls: ya pakcik saya suka.. tolong sket naa, jgn dok aunty sgt.. bakaq kot camera pakcik tuh.. ;P

shazruls said...

-->ian: masakan ke best or tukang masak turr yg best..hehehe

-->fhad: hahaha ada 2-3 org anak mami,episod kedua nnti aku tunjukkan lebey jelas...

-->unguluna: jgn larr mare nana..klu camera tbakaq nak amek gambaq u cmna nnti

dida said...

salam bro.

ada orang suruh aku jenguk sini :)

so, nice blog, nice pic and nice trip u guys had at Kerachut!

shazruls said...

thanks dida....thanks 4 comin oso..dtg lg k,klu free join larr kitaorg

Ms.Independant said...

part smpi tepi pantai pling best!

:)

-C.Gad!s- said...

rase nak g bercuti gak..

tacing nyer...

nak cuti nak cuti!!!


waaaaaaaaaa

-cc-

shazruls said...

-->ms.indie: ada lg part kt pantai nntikan episod seterusnya

-->cc: hai awak,lama xdgr cita hopin awak ok ..takut lak nk ganggu..hehehe..klu borink2 meh join diorg ni ..layan

ungu luna said...

shazruls: ;P cam beria la sgt nk amek gambaq cik nana...