Tuesday, February 9, 2010

Yamaha after sale

Sejak pakai moto baru ni pantang dengaq bunyi pelik sket sure g pusat service bukan apa selagi maseh dalam warranty baek kita pergunakan dulu nanti dh abes warranty rugi lak..

Untuk pengetahuan ,aku menggunakan Yamaha 135LC ES iaitu model yang mempunyai clutch. Perbezaannya dari segi enjin adalah enjin model clutch agak kasar berbanding biasa,so bunyinya lebih kuat itu adalah biasa bagi model tersebut dan itulah yang dibagitau oleh pomen pusat service Yamaha turr..

Maka segala kemusykilan aku terjawap tentang enjin Yamaha 135LC ES ni namun demikian aku berjaya jugak men'claim' alat ukur kelajuan(cable meter=km/h) yang dipercayai rosak..

Overall aku rasa tempat service ni bagus selain kecekapan para pomen,mereka jugak begitu ramah mesra..

9 comments:

oranglidi said...

lu punye ad clutch? wah1!!!

Fhad Boulala said...

sape tlg snap pix hang ni? ke hang bawak tripod? hahah

shazruls said...

-->orgLidi:mmg best pkai clutch...merempitt

-->fhad: aku tangkap sendiri...manausia yg berpakaian merah turr bukan aku

kingbinjai said...

mesti mamat kpomen tu boring tgk ko. "mamat ni lagi!" hahaha

shazruls said...

-->kingbinjai: hahahah...dia bukan borink,siap rindu2an lagi..

Fhad Boulala said...

bro lu letak header Blogger tegar family salah lah... yg kecik tu letak tepi.. header kasi yg besar.. copy je dari blog aku.. org babun mane? hahaha

shazruls said...

camna nk dapatkan org babun turr

e. indah said...

aku nak org babun gak, boleh ker ?? ; p

shazruls said...

-->e.indah: mintak kt admin blogger tegar family(BTF)...