Wednesday, December 23, 2009

Ceritera Gath@Genting '09

Blogger gathering '09 kat genting..rasanya ampa suma dah tau,so tok sah cita banyak jom kita layan....

Setelah hampir 1 jam setengah akhirnya kami berjaya naiki gondola ni,lenguh kakiku beratur ...

Sori gambar cek in hotel takda,just layan gambaq kat outdoor theme park ..

permainan paling extreme aku rasa kot...hahahahah...budak2 ni menjerit tak ingat punya..

Aku rasa cam tak layak ja aku pakai baju ni,kalau compare ngan blogger2 len ..depa turr hebat belaka,namun baju ni adalah pakaian rasmi pada malam turr

Sesi perkenalan,pompuan dok belah kanan dudok bersimpuh ayu ja...

Yang jantan2 pulak belah kanan...

Pas acara suaikenai ,depa setat main game ..game apa ntah kelolaan cik Effa..peserta tengah tunggu turn untuk kena n mengena...

Dan mangsa seterusnya ...Jalak ...hahahahah

Begitu gamat sekali apabila si Jalak mendendangkan lagu daripada ziana zain...

Yang pompuan tak lepas peluang wat rakaman untuk wat modal kot...

Games seterusnya,game polar bear..aku ingat apa punya game daa nama pun cam poyo ja,tapi game ni larr yang menghidupkan malam turr thanks Lumut..

Peserta dengar ngan teliti taklimat dari Lumut,dan game turr dimenang oleh team eskimo..
malam turr sejuk gila suhu hampir mencecah takat beku siap ngan ribut taufan lagi aku rasa aku sempat tido 3 jam ja...tak tahan sejuk dowh

lazimnya kalau gath ni mesti siap lambat tapi tidak untuk geng ni,cayalah..janji 10.30am kul 10am suma dah siap...kabus tebal dowh pagi turr
Bila masuk indoor baru cover sket,aktiviti bergambaq ni memang wajib tak kira dimana jua anda berada...

walaupun didepan casino royale ni....

balik time tak sesesak mai ari turr..dalam satu gondola 2-3 orang ja ..mewah dowh

Tapi kami berempat..(sorang g yang amek gambaq turr)

kul 11am kot kami dah sampai station untuk nek bas...

Lepak2 dulu kat station,kul 12pm baru bas jalan
Bloggers melompat kegirangan menandakan misi gath berjaya dan bergaya..lihat saja aksi ah ian yang bersahaja
Ni pulak pertelingkahan merebut awek or balak kot...banyak sungguh gay kat gath ni...hahahah

Tapi kalau ada award untuk gath ni dah tentu aku bagi kat....
Award #1: cik cumey,pasai dia paling happening walaupun dalam keadaan tak berapa sihat(aku dengaq),sayangnya aku tak dan nak rapat sangat maklum larr popular...maybe next time bebeh
Award # 2: Ah Fatt, blogger paling senior dalam dunia blog ni..cool ja orang dia, dia bley masuk dalam apa jua keaadaan..ni pun aku tak sempat nak rapat sangat sekadar tanya keja kat mana ja..
Award # 3: min, peserta paling diam ja tak banyak songeh..nak tegur pun tak berani

Award #4: last but no least...OrangLidi, nickname ngan orang sungguh berbeza..sentiasa memecah kesunyian dengan dialog2 bersahaja ,,aku tak bley tahan ngan dia ni ,mesti nak tergelak punyer tambah pulak kalau combine ngan jen...haru biru

apapun hang memang best...
Dah sampai KLsentral acara tukaq2 no fon n salam2an,siap nangis pun ada biasa larr pompuan

tengok lak yang jantan2 ..relax ja

Ni dia muka2 yang bertanggungjawap menjayakan gath ni...thanks to Fhad,Loki,Ah Ian n Yelozero(aku tak jupa lagi blog dia ni)
Tak kurang gak ngan skandal2 pada ari turr,meh kita tengok sapa skandal ngan sapa (kecuali gambaq kelima turr)

Saat2 akhir bley dapat no fon ni ...cekap

merpati dua sejoli...betulkah??!!

kata adik kakak or abang adik...confius

sweet couple..betui dak...

tapi ni bukan..ni saja gambaq untuk memeriahkan majlis...sori aleen adiah turr ..huhuhu

Tapi semuanya bermula disini..di station keretapi butterworth,kat sini larr aku memulakan perjalanan ke destinasi gath walaupun keretapi turr delay sejam pasai masalah cuaca..


kalau ada sumor diladang boleh kita menumpang mandi
kalau ada umor yang panjang insyaAllah kita jumpa lagi
aku terharu/sebak gak nak ucapan lumut ari turr...hmmm


28 comments:

enuLwanie said...

abg nk nangis ke dgr speech lumut?
air mata sy dh pun bergenang ms tu.

pape pun, best sgt kenal abg.
tau x, sy hmpir tersesat kt petaling street.

smpat window shopping kat kedai hari-hari.

shazruls said...

mana ada nangis sebak ja..heheheh
turr dia dan lagi window shopping,bahaya pompuan jalan sorg2 kt PS turr..

Fhad Boulala said...

bro.. hang letak gambaq aku ngn suki, abeslah jen, Hbz dan si Kosong jeles.. orang gila, eh salah org lidi pun mesti jeles gak.. wakakka... nwy nice edit.. hang pakai apa.. ajaq skit..

Mr.Chenta said...

wahahaha

gambar aku belasah orang tu best

grrrrrrrrr

lepas ni sapa lak jadi mangsa =P

aLeen aVriL said...

aku pon ase sebak time lumut bckp tuh....diew ase sedih mebi sbb kawan2 diew kat sane xsame cam kiter...

jauh pjalanan diew nk ke Auckland tuh..bile ler plak kiter dpt jumper Lumut lagik...

Lumut,moga ko selamat smpai sane nnt okei...

shazruls...tengs bg amik gmbar2 tuh seme tanpa bayaran..huhuhu...tsk..sob3...

enuLwanie said...

terpaksa la..xde sape nk teman.
dh biasa jln sorg2 kt kl ni..

Fatt Chin Choy said...

akhirnya jumpa blog ko
hehe

cantik2 gambar dalam ni
terasa aku hensem plak tgk gambar aku
rasa nak curi
huhuhu

YobSumo said...

haha shazruls aku suka cara kau cerita Genting, ringkas je tapi terbaik! haha. gamba tu terbaik! kalau ada aku lg terbaik jadinya. hahaha!


weh kita bgn cepat semua sbb sejuk sgt woooh.... semua tak sabar nak turun. haha.

bila boleh jumpa lg ni? kau dok jauh sgt ar, Penang mari punya.

Mohd Hazri said...

cun gambaq kat sini.. kagum-kagum

cik CumeY said...

waaaaaaaaaaaahhhhhhhh...ader gambar CC...dapat award plak tuh...best lah..tenkiu tenkiu!!!


hehehe..jumpe gak blog mu..hik!

azzaliena suziantie said...

oit oit

Fatt Chin Choy said...

oh abang shazruls
baru hari ni jumpa link ko
lawa2 pic ko semua
terharuuuuuuuuu

chah~ said...

huhu.. meriah korang ni.. aku xde kesmpatan lg join gath.. hehe.. ;)

shazruls said...

-->fhad: mak aiii ramainyer minat suki ni, editing turr aku pkai basic jerr aku ejas color n tonne shadow jerr..

-->aleen: jgn larr sedih sgt,tahun depan hang nk kawen dh so nnti honeymoon g auckland larr jupa dia..hahaha

-->Yobsomo: tenkiu3..takpa yg jauh kita dekatkan,next time kita jupa lagi pasni lebey terbaik wok...

-->hazri: tenkiu3..turr baru sket ja

-->ah fatt:hahaha hang memang ensem pun,nasib baek hang comment so tak yah larr aku mencari link hang dah..tenkiu3

-->cik cumey: wah rasa bangga larr plak blogger happening mai lawat sini...tenkiu3, next gath ai bagi u award turr ekk

-->azza: halo halo

-->chah: turr larr chah rugi ooh tak ikut diaorg ni best2 ramah mesra lagi...

wah..tetiba ja entri aku jd meriah ni...tenkiu all

miSs s!v said...

nice weh!
hahaha.
aku pon tak tegur kau sbb kau diam sgt.
;p
aku amik pic neh tau!
tenkiu.
=p

shazruls said...

-->wanie:takpa len kali abg pi kl wanie temankan abg

shazruls said...

-->miSs s!v: biasalar baru jupa mistila malu2 lagi,thks larr lawat blog aku..keep in touch ok

enuLwanie said...

oraitttt..
hidupa abg!!!

Loki Googulz said...

Nanti ada gath aku taknak bw kamera la.. aku nak posimg lebih...

tp masalahnya aku suka snap pic

Razman said...

ko mmg sempoi bro..sgup dtg dr jauh..thanx pic kat flickr...tgh rembat satu2 dgn pnuh sabar..

shakinah said...

mne ade pmpuan mnangis!
aku ilek je..
wooo

shazruls said...

-->loki: wei mana bley,nnti takda geng paparazzi lak

-->razman@faizal tohir: hang pun apa kurangnyer ,siap bas rosak lak sblum gath..

-->shakinah: tak nanges kerr,apsal?

maira said...

cantek2 pic..
congrats!

da curi da pn..=)

oranglidi said...

ER, WA DAPAT AWARD?????? YEEHAA!!

HAHA.. BILA LAGI BISA JUMPA LU?

LU PUN BEST WO. SEMPOI2!

shazruls said...

-->maira: thks ,maira nyer photos dh link/publish dk

-->orglidi: hg klu turun penang roger lar wa,wa nk ke kl turr jarang2 berlaku...

oranglidi said...

ok2..

kalau ada kumur di sandang,
jangan kita kumur lagi,
kalau ada umur panjang,
ketemu lagi.

yelozero said...

arggg..

baru jumpe blog brother nie..

hahaha...

penang mari...

shazruls said...

hahahah...akhirnya hg jejak gak sini