Monday, January 31, 2011

Jalan-jalan: Trip to Hatyai part 2

Sambungan dari part 1...

Pink Lady complex turr sebenarnya adalah tempat shopping tak caya tengok gambaq kat atas turr,nama jerr nampak ghairah..

Sekitar kul 2ptg waktu Malaysia baru larr kitaorang dapat check in,untuk pengetahuan beza waktu Malaysia ngan Thailand ni sejam ..maknanya time kita cepat sejam..

Satu lagi malasah--> bilik hotel tak siap gi walaupun dah di check in...

so dari dok menunggu room service dok siapkan bilik,aku dan beberapa rakan mengambil kesempatan berpeleseran di kota Hatyai ni dulu..

Setiap lorong yang dilawati pasti jupa berlambak2 motor kapchai ni...dan pastinya kat sana takda pulak orang mai kutip duit parking walaupun secara haram...

Ditengah2 kota Hatyai ni sebenarnya diterajui oleh kawalan trafik ,dari jauh lagi korang mesti dengaq bunyi bingit tiupan wisel..mulanya aku ingat dekat2 ngan stadium rupanya geng2 trafik wat keja..seketika bergambaq pulak tetiba keadaan jalan menjadi sesak,nampak sangat betapa pentingnya diorang ni

Gambaq kat atas ni adalah ari sabtu dan ari esoknya pastinya tiada lagi warung kat situ..itulah antara yang menarek di Hatyai,pelbagai jenis bisnes dijalankan ditempat yang sama tapi ari lain2

motif utama kami pi Hatyai turr adalah atas dasar perlawanan bolasepak persahabatan dengan geng Hatyai..pasukan mana tak pasti larr pulak..tunggu punya tunggu takda sapa pulak yang mai..takut ka apa or kami kena kencing..rugi pulak masa terluang

hampir nak senja baru diaorang dapat tau yang diorang kena kencing,walaubagaimanapun nasib ada team lain yang berani mencabar tapi bukan ari ni..ari ni dah nak senja ,so singgah sebentar ke floating market...fuyoo menarek permandangan kat sini....

bersambung lagi.......


4 comments:

e. indah said...

bestnyeerr jalan2 ...kamu seperti punya byk waktu ...: )

siti murni said...

bestnya dapat pi hatyai....:) jalan2 cuci mata..

HEROICzero said...

peh dampai ke hatyai kan lu punya friendly? haha! memang ahn jun hwan lah~

shazruls said...

>e.indah: tak byk sbnarnya,time turr kebetulan ada masa terluang

>siti: semestinya cuci mata..heheh

>hero: aku gi tgk jerr sbnarnya