Wednesday, July 28, 2010

Mee goreng ala-ala 'mamak'...Edisi JJCM

Satu lagi edisi Jalan-Jalan Cari Makan kat Penang..

Banyak gak tempat yang menyediakan makanan seperti ni kat Penang ni tapi tak semuanya sempoi...

makanan yang aku maksudkan ialah mee,koy teow or bihun goreng ala-ala 'mamak'..Chef masih mengekalkan penggunaan kayu arang sebagai bahan bakar mungkin turr menyebabkan masakan lebih sedap...

Ini adalah antara gerai terbaek selain Mee sotong padang kota dan mee pichay Sungei nibong <-mereka2 yang dudok Penang sure tau tempat yang aku nyatakan tadi
Kalau anda datang ke Penang jangan lupa mencuba sure menangis punya ..memang takan jupa kat tempat lain masakan camni...kat mana? gerai ini terletak disebelahan Pejabat Pos Jelutong,waktu perniagaan ialah selepas Zohor waktu tempatan....

dulu time dok kat KL setiap kali balik mai Penang dan balik pi KL sure pekena mee goreng kat sini dulu baru balik kalau tidak teringat plak..rasa cam rugi lak...

Info:15tahun dulu harganyerr RM1.00 jerr tahun lepas dah RM3.00 then sekarang ni RM3.50

5 comments:

Azura said...

alo, makan x ajak orang ek?? sampai ati..

fr34k said...

nak pi makan roger la bro...

shazruls said...

>zura: bukan sampai ati tp tak sampai ati sbnarnya nak ajak pon..awak dok jauh sgt

shazruls said...

>fr34k: oraitt...jom ari minggu ni

badtooth said...

pi makan last week dah naik RM4.00. Bro efect photo tu buat mcm mana?