Monday, May 31, 2010

Sedim extreme challange..episod pengenalan

Seperti dijanjikan sedim extreme challenge telah berlangsung pada 28-29may 2010

dalam episod kali ni aku nak bagitau sapa yang terlibat dahulu...

Ni dia incik Fitri ketua urusetia sedim exrtreme challenge salah seorang kakitangan JKR Perlis,beliau bertanggungjawap menguruskan segala agenda kat sedim turr..dia adalah adik kepada Janisar,siapakah Janisar tu? -->mangsa yang jatuh wat water rafting...

Cik Syikin juga salah seorang urus setia beliau bertanggungjawap dalam urusan pemakananan kitaorang..tengok badan larr ..kekekeke

Bro Azizie ..style larr lu bro,selain kakitangan JKR ,urus setia beliau jugak ada wat insuran so sapa2 berminat menyertai skim perlindungan jangan malu2 apply ngan beliau..peramah orangnya..

mereka berdua ni pon urus setia majlis yang bertudung itam tur Azura dan sebelah turr aku lupa lak namanya tapi kat FB dia letak nama 'Induk Yaya'<--apa a="" aku...tetap="" aku="" href="http://1.bp.blogspot.com/_sz0dXOhN1Tw/TAPCRXn-95I/AAAAAAAABUw/uo7okA0BAow/s1600/DSC_0555.jpg" lensa="" maksud="" nek="" ngan="" obses="" onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" pon="" risau="" sangat="" sporting="" tatau...mereka="" tersiratnya="" tu="">
Bro Syam...Instructor rafting kitaorang,sporting abes sentiasa bersama kitaorang tak kira mana jua kami berada..layanan terbaek turr..


Disana kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan..dan ini
Kumpulan pertama: 1 rasa 1 jiwa..
ketuanya ialah kakak(yang bertudung turr)

Kumpulan kedua: Batu Dua..
diterajui oleh jijah@Sharifah Azizah Syafinaz<-- aku="" bertopi="" betui="" bukan="" dia="" div="" dua2="" nama="" pon="" rasa="" style="text-align: center;" tapi="" turr="">Kumpulan Ketiga: 3 rasa Layan..
dikepalai oleh Muzri yang berkepakaran melatah..hehehe

Kumpulan Keempat: 4 Ever..
incik fendi @incik bos memegang amanah untuk handle pasukan ni yang jugak dianggotai oleh aku sendiri...

Kumpulan Kelima: PangLima..
tur dia namanya,manusia yang paling tinggi kat area turr iaitu Ben telah mengetuai kumpulan ni..


Kumpulan Keenam: Nam Jahanam
walaupon berempat aja,diterajui oleh Mafazi Hashim..

Anda semua dah tau watak2 utama dalam entri ini,so nantikan apa yang terjadi pada episod seterusnya...

Thursday, May 27, 2010

aktiviti bulan may..bersama LaYan-LaYan

haishh tak sabaq pulak nak tunggu ujung minggu ini..Kemanakah anda diujung minggu ini?
event untuk bulan May ini pastinya menarek ,Extreme Challange katanya...wooo katna turr,ya kat Sg. Sedim Kulim..

Apakah aktiviti yang bakal berlaku disana nanti:-
-white water rafting
-jungle trekking to hidden waterfall
-Walk on the longest tree top in the world
-camp fire
-etc...

cam best ja kan..aku pun tak penah sampai lagi sana ,so nantikan update dari kami disana..

Tuesday, May 25, 2010

saat2 ber'online' dirumah

setelah sekian lama hanya ber'update' dari tempat kerja tapi kini tidak lagi...

aku juga boleh berbuat demikian walaupon dirumah ,dengan pakej langganan Streamyx Block Buster 1Mbps bernilai rm110 sebulan + panggilan tempatan percuma(unlimited)..perrgghh murahnya..

tapi semua turr hanya bertahan selama 2 minggu,wireless moderm turr jahanam..berkali2 aku hubungi pihak berwajib namun tiada sebarang tindakan dilakukan..menyampah+meluat menunggu maka dengan sedikit inisiatif belian moderm brand D-Link telah dilakukan --> case closed..

turr larr masalah ngan syarikat ni service after cam haram cmna nak maju..aku lak apsal xpakai network len--> aku jawap: cmna nak pakai ,kawasan yang aku dudok turr agak pedalaman no network coverage..sebelum2 ni memang aku ada try others network tapi ini yang terbaek setakat ni...hurm redha ja larr

Jump ship

Kisah benar

Tidak dinafikan sepanjang setahun bersamanya memang sesuatu yang menakjubkan ,namun langit tak selalunya cerah...

Kini aku bersama yang lain pulak..ini bukan kes habis madu sepah dibuang tapi aku dah 'jump ship' to Nikon...thanks to canon for all these year

Tuesday, May 11, 2010

Laksa Janggus lagi.. edisi JJCM

Entri edisi Jalan-Jalan Cari makan...Laksa Penang yang feymes dan tersedap sekali rasanya iaitu laksa janggus area Balik Pulau...

Akibat tidak dapat menahan ketagihan yang amat sangat ,sekali lagi anjuran ke Kedai Laksa janggus terlaksana..apapun Musya and Ben pose sambil menjamu selera

Kedai ini yang beroperasi dari kul 2pm-8pm dan tutup ari rabu menyediakan menu utamanya iaitu Laksa,selain turr bihun sup,goreng pisau dan pelbagai kuih muih disediakan...Ais kacang pulak adalah juadah pencuci mulut terbaek setakat ni...

Isi dia simple jerr..laksa,bawang,timun dan cili padi turr pun peeerrrghhh menyentap hati yang merasanya..

tak sah kalu mai hanya makan satu mangkuk,tak kira larr laki or pompuan..sure tambah nyerrr

kadang-kadang sampai 3 mangkuk leh pi wooo...

Monday, May 10, 2010

to KL->BB->S.Alam... Part Akhir

Wah dah nak basi dah cita ni tapi aku tak abes2 lagi entri ni..
Penggiraan jatuhan pins dibuat oleh En Mafazi Hashim dan Cik Ifa sambil diperhatikan oleh Cik Liza...mana nak tau kan kot2 si Mazafi Hashim yang disogok dengan air nescafe tur berpaling tadah lak time buat penggiraan ..


Para peserta menanti dengan penuh sabarr..


Dan pemenangnya ialah....pastinya bukan mereka ini!!


Hah ni baru betul...mereka yang memenangi acara berkumpulan

Pemenang bagi individu wanita

Yang ni baru grand..pemenang keseluruhan dan jatuhan pins terbanyak iaitu Kak Zan..salute..pukui abes geng2 muda...

Bergambar berkumpulan adalah wajib bagi meningkatkan kemesraan...tahniah diucapkan pada pemenang dan yang menjayakannya perlawanan ini ,korang memang happenin..

Aturcara diakhiri dengan minum petang bayar sendiri kat seksyen 2

so kepada sapa2 yang ingin wat friendly game ngan LaYan-LaYan team sial larr emelkan pada aku ..bagitau ja time + tarikh anytime ja diorang ni...

Friday, May 7, 2010

to KL->BB->S.Alam... Part 2

Hari kedua aku di KL
Agenda utama friendly game (bowling) antara LaYan-Layan Team Vs MBSA...

Persiapan akhir sebelum melangkah pergi ke perlawanan persahabatan bowling di Ole-Ole kompleks Shah Alam.Mafazi Hashim begitu gigih meneliti aturcara serta peralatan sebelum ke sana tapi sebenarnya beliau tengah wat cacatan sapa yang tak bangun lagi...

Semuanya dapat bangun ketika masih pagi (11.58am) itupun setelah 3-4 kali dikejutkan

Biasa larr bangun2 mesti lapaq so apa lagi pi makan dulu larr..kawasan santapan kami di area kg.baru ...woo best gak makanan kat sini orang punyalah ramai sampai Mafazi Hashim terpaksa menawarkan diri jadi waiter

Perut pun dah kenyang mata pon kembali terang...cam biasa janji kul 2.30pm kul 1.30pm maseh kat kedai makan..secara tak langsung aksi kejar mengejar belaku di federal highway,dah macam cita fast and furious dh aku tengok...

Namun demikian kami sampai tepat pada waktu yang dijanjikan ni baru larr buleh kata janji MELAYU... i like this!!

Perkara pertama dilakukan oleh kaum adam...halau nyamuk..hehehe

Sementara menunggu untuk merokok lepak dulu kat gelanggang maklum larr yang masuk tadi tur semua saiz big mac ..

Seperti dijanjikan perlawanan persahabatan begitu sengit berlangsung..tengok aksi Ben ngan skil tangan kilas kaki kebelakang.. ssssttttrrriiikkkkkeeee...cayalah Ben

Mus tak ketinggalan mempamerkan skil beliau iaitu baling kot belakang...LONGKANG..!! FYI beliau adalah defending champion tau cuma ari turr tak berapa nak menjadi

Bro Azly berbincang strategi menewaskan lawan..

Begitu jugak En Amin yang memberi taklimat berkenan permainan bowling,begitu tekun dua gadis mendengar penerangan beliau

Cik Syirlena bersama2 abang body muscle kental2...amacam takan tak sangkut sapa2 kot..hehehe


Perlawanan begitu hebat antara kedua2 pasukan ,siapakah yang bakal membawa balik hadiah peti sejuk dua pintu tajaan LG nantikan episod seterusnya...


Wednesday, May 5, 2010

to KL->BB->S.Alam... Part 1

"Selamat hari Pekerja" diucapkan...Pada 1hb Mei yang lalu bersamaan Hari Pekerja aku sekali lagi di'kidnap'..Kemana pulak diorang bawak aku pi ni...

Tanpa sebarang soal siasat aku terus dibawak pergi menjelajahi lebuhraya yang terbentang luas..Highway PLUS agak sibuk ketika itu maklum larr hari cuti ramai amek peluang untuk jalan2..(makan kenduri,bawak family melancong,bawak aweks and etc..)

Mereka inilah yang meng'kidnap' aku sebab turr aku redhakan aje..perjalanan dimulakan seawal pagi<--aku guna perkataaan pagi supaya nampak lebih displin padahal time turr dah kul 11.57AM (pagi gak kan)...pagi2 turr breakfast di Mekdi,i loike Mekdi...hehehe

Perjalanan hanya mengambil masa selama 3 jam..deras sungguh diorang ni bawak keta,aku tak beberapa ingat sebab semasa dalam perjalanan turr asyik terlena mungkin disebabkan keselasaan yang amat sangat membuat aku jadi begitu nasib baik aku tidak diapa2kan..tapi ADAKAH aku diapa2kan ?ntah lahh..?

Ketibaan kami disambut meriah oleh ahli2 lain,diorang bawak kami makan kat Hainan Chicken rice shop...mmmm sedap..tengok mamat baju oren kat belakang turr begitu lahap menelan daging ayam..

Dah kenyang baru dioarang bawak pi jalan2...kat mana lagi kalau bukan kat BB kompleks and Sg.Wang(hanya terletak bersebelah ja ngan restoran tadi..)

Kat sini kami 'ter'banyak membuang masa selain membeli belah aktiviti menunggu rakan2 yang sesat adalah punca kelewatan kami

Agak bosan menunggu dan memberi tunjuk arah pada rakan yang sesat turr ,akhirnya kami berpecah jadi beberapa kumpulan..beberapa anggota mengambil keputusan untuk lepak jap kat area Maybank sambil2 menyaksi show free dari golongan2 yang berpeleseran kat situ ..best wooo ada shuffer ,breakdance ,thai girl show ehh ada kerr..

En Mus yang berjaya ditipu oleh salesman untuk Helicopter kawalan jauh ni,tak sampai setengah jam jahanam de...hahahah

Agak memenatkan kehidupan aku ari tu...terlena lagi aku seketika,bangun2 ja tengok ramai sekelliling aku...kenapa mesti AKU ...tidak!!!...
Apakah yang anda fikirkan?? ..nantikan episod seterusnya