Thursday, April 8, 2010

Laksa dan pompuan memang sinonim kan..

Kenapa pompuan suka makan laksa ekk...??aku penah gak wat survey,memang 100% jawapan mereka sukakan juadah turr..tak penah lagi jupa yang tak suka laksa kalau ada mesti dia turr somethin wrong...

aku ni bukannya pengemar laksa,biasanya aku makan pon time musim perayaan ja,kalau kat umah mak buat laksa pasti seharian aku makan kat kedai kecuali darurat..memang tak bley blah de..

Nak dijadikan cerita,baru2 ni aktiviti akhir camping diorang ajak makan laksa area Balik Pulau..mak aii,rasa cam nak belah ja(tak mo join) tapi nak buat camna aku pon tumpang orang..dalam ati turr dok pikir mungkin ada makanan len gak jual kat situ sambil memujuk ati...

Kitaorang makan kat kedai laksa Janggus ligat enterprise,suasananya ala2 makan kenduri ...apapon posing dulu baru order..

Yang bawak talam ni bukan waitress tapi orang yang makan sini...hehehe..kat sini self service mau makan amek sendiri

pembayaran boleh terus buat time amek makanan turr...jangan lupa beratur,ianya amalan yang mulia..ingat turr

1st time makan kat sini so aku order satu ja larr nak rasa dulu..kalau yang dah biasa makan kat sini sure order 2 0r 3 mangkuk ..cam diorang ni

peeerrgghhh...sedap de...kuah dia turr,aku tatau camna nak jelaskan tapi bagi bukan pengemar laksa cam aku dah kata sedap yang gemar sure tak terkata larr..tengok turr hampir licin( maksud aku kuah bukan kepala..heheh dont get me wrong) diorang hirup...

Laksa adalah juadah utama kat sini selain turr goreng pisang and goreng ubi pon ada,rokok boleh jugak didapati dikedai2 berhampiran...

Memang tak syak lagi..pompuan memang sukakan makanan ni..sampai 4 mangkuk,sedap sangat larr turr

Ianya bertambah sedap kalau makan beramai2 camni

Untuk juadah pencuci mulut ais kacang menjadi pilihan kena larr turr dengan cuaca panas sekarang ni...

Anda suka makan laksa..laksa apa yang korang suka..laksa johor,laksa kedah,laksa sarawak,laksa penang,laksa kuala Perlis...sejak ari turr aku dok terbayang makan kat situ,dah ketagih dah ni...

18 comments:

ungu luna said...

laksa mmg sedap la awak... sekian. jom p mkn lagi...

er said...

ya..sy penggemar laksa..ketagih...hahaha..

shazruls said...

-->unguluna: turr larr..kat situ laksa dia mmg sedap

-->er: kenapa anda jd cmtu...heheh

Qiha Aziz said...

semua jenis laksa pon suka. laksa terengganu pon makan. laksam pon boleh telan. haha. tak tahu kenapa suka.

enuLwanie said...

betu la abg.
wanie pun suka laksa.
tp lebih suka laksam.
tau ke? yg mcm laksa,tp gulung2.
kt kelantan femes la.

along wanie suka makan laksa penang.
sampai hirup2 kuah dia.

aku nak ckp something nie said...

aku pmpuan tapi x suke gler mkn laksa.


haha. da jmp sorg.

shazruls said...

-->Qiha: hahaha...janji namanya laksa semuanya leh telan kan..

-->wanie: owh...laksam xnah makan lg,rasanya sama ka?..kn wt experiment ni

-->konkckpsomethinni: hahaah...betul kerr

aku nak ckp lagi said...

mak aku ckp x bek menipu.
huhu..

enuLwanie said...

laksam ni kuah dia sama je dgn laksa kelantan.
tp bg wanie, lg sedap.
boleh main2 ms mkn.
hehehehe...

Anonymous said...

hahaha
jalan nk p sana prghhh!
nk termuntah aku dlm keta.
duk tgh2 laut pn ta mabuk mcm tu.
hahaha
btw.laksa tu mmg best ahhh...
berbaloi gak aaa p mkn

Ejai sp said...

1stym mkn laksa kat situ,sedap sangat mcam meletup dalam mulot,sangat berbaloi RM2 penuh mangkuk,sempoilah!!

shazruls said...

-->konkckplagi: yalarr2..klu cmtu cuba try laksa kat sini sure jatuh cinta punya...

-->wanie: cm menarek turr..nk kn try gak nnti

shazruls said...

-->anon: hahah...terok gak nk kn layan koner dia turr bg mendapat laksa yg bermutu tggi...

-->ejai: mmg berbaloi-baloi...sodap sgt hingga tak terkata

HEROICzero said...

laksa yg berkuah tuh ape eh.. laksa kedah eh? yg tu sedap.. =p

Zahar Margera said...

hahahaha
aku dah nyaris2 muntah dlm keta nana!!
naseb bleh cover lg.
hahahahaha

Ms.Independant said...

wahh!!!
dasat tol gamba yg 4 mangkok laksa tu.
wat terluir jek!
huhuhu.

btw, saya ske laksa jugak!

:)

HEROICzero said...

lame sunyi blog? outstation ka? hahaha!!

shazruls said...

-->zahar: hahaha ..mmg arr jalan kona-kona,pening dowh

-->ms.indie: klu nk try laksa kt penang saya rekemen kt sini larr tmptnya

-->hero: wa sgt bz skrg ni,xsempat nk update n blogwalking..sori bro