Thursday, April 1, 2010

'camping' bukan kempen larr bro..episod akhir

Kalau nak diceritakan memang panjang ,14 episod pon belum tentu abes..aku terpaksa potong sket babak2 18sx supaya lepas piawaian untuk tontanan umum..

Malam turr ujan memang lebat abes basah lokoih(lencut) semua pakaian aku,maka pagi2 turr sebelum semua orang bangun aku cargas pi kawasan yang tidak didatangi orang untuk jemoq semua pakaian...nasib baek takda orang nampak ..

Rasanya takda sapa yang perasan kot pasai semua dok asyik ber'breakfast' maggi..maggi lagi,hidup ini tak bermakna tanpa maggi ..hahhaha

Agak2 semua dah bangun,kenyang dan sebelum diorang sambung tidoq balik komiti dengan pantas wat satu game lagi...kitaorang dipaksa untuk main game ni...!!

Apa ntah nama game ni..Jengka?!! setahu aku Jengka turr nama sebuah tempat kat Pahang

Best jugak game ni,game banyak menguji kesabaran dan sambil2 tur boleh cek samada kita ada parkinson ke dak..dalam gambaq ni cik Nana berjaya memusnahkan susunan...aku tak sure dia ada penyakit turr ,tak dan nak interbiu...yang pegang belon kat belakang turr suma geng jahat ,diorang akan meletopkan belon bagi peserta hilang tumpuan..ini semua cik ily nyerr akai

Lepas game turr kita ada Lucky Draw...cewah manjanya posing(sori tak leh guna perkataan gediks,so untuk ganti namanya--> manja...hehehe)

Selain Lucky Draw kita ada hadiah pendengkur terbaik...hahaha..malam turr memang syahdu bro berharmoni deruman dengkuranmu,kitaorang siap boleh goyang inul lagi...hahahah jangan marah arr
Dalam keheningan kepekatan malam turr tak semena-mena khemah tiga sekawan ni memecah kesunyian ..bergegar dowh...telah mengejutkan banyak pihak time turr,rupanya salah sorang telah melepaskan gas beracun,,hehehe..untuk adiah ni aku tak sure samada khemah paling bising ka paling happenin or kentut paling wangi...

Ni lak adiah peserta paling ensem..hehehe <--nampak sangat aku tipu..masih lagi ngan lucky draw tapi adiah aku dah misplace time sibuk2 nak balik aku pasti ada dalam keta somebody ..please return back to me aku tau adiahnya berupa Sony PSP,sila pastikan adiah PSP tur jugak ko return kat aku..jangan dalih2 kata benda len...hehehe
Secara tak langsungnya kita jugak mengucapkan good luck pada Nadia yang akan bertukar ke bandaraya Ipoh tak lama lagi,Nadia ni ialah seorang staff nurse dan bukan dia sorang saja nurse yang lari dari tugas join kitaorang ada 2 orang lagi kot tak silap aku...

Acara seterusnya ..yeeeaaahh..Poco-poco yang diterajui Nadia dan Khairy..gelek seyh,pas lagu poco-poco kita buboh chicken dance pulak...memang tak bley blah dowh,happenin gilerr...sapa ada video pass kat aku...memang layan...

Pemenang hadiah utama lucky draw..cik ily !! yang menangi set gelas kaca buatan siam..hehehe jauh turr nak beli...

Deretan kaum hawa yang mengikuti perkhemahan ini..gambar kenangan

Golongan2 macho...hahaha korang memang sporting bros

Disini aku minta maap dalam 1st episod aku bagitau semua 24 orang sebenarnya 22 orang jerr..mathematic failed larr..walaupun begitu korang memang happenin turr baru 22 orang

Agak2 tengahari kitaorang kembali ber'hiking' keluar dari penempatan tersebut..semua yang tadi boh mekap, bedak tebal2 dan perfume wangi2 akan berpeluh ketiak balik...

Kalau malas nak hiking korang bley nek bot cam diorang ni..kalau nek bot 5minit jer berbanding hiking 15minit...

Nasib baek pemandu bot turr bukan En. Mus ni kalau tidak dah tentu kami terlepas jauh ke selat andaman...tapi cam ada gaya jadi nelayan tersohor pulak ataupun lanun somalia...hahaha

Alhamdulillah semuanya selamat tiada perkara2 yang tidak diingini berlaku walaupun aku diberitahu tempat yang kita menginap turr adalah berdekatan ngan sarang beruk liar,tapi aku tengok perangai masing2 lebih liar dari beruk turr sebab turr kot beruk tak berani mendekati kita..hahha

Semua teruja dengan aktiviti kali ni..sebelum berangkat pulang kitaorang pekena laksa janggus area balik pulau..owh ni feymes nyerr laksa ni(kisah laksa akan dicerita episod berasingan)..


Disini aku mengambil peluang ucapan terima kasih tak terhingga kerna sudi jemput aku...korang memang best,maap larr kalau aku kurang bercakap or tegur korang maklum larr baru 1st jupa an an an..mungkin pasni akan bertambah mesra an an an..(jangan marah bro)..geng layan2 ni memang sempoi larr wa cakap lu...


Diorang ni tiap2 bulan ada aja aktiviti ,so sapa berminat leh join jangan risau depa tak makan orang aih..korang leh ushar jugak group dalam fesbuk layan-layan ,tapi lani masih dalam proses nak invite orang.Dengan adanya group ni segala aktiviti akan mudah untuk diketahui..aku jugak secara tak langsung akan cuba iklankan kat blog ni jika ada apa2 perkembangan

Sekali lagi aku ucapkan terima kasih kat semua yang terlibat dan Mafazi tanpa dia dah tentu muka aku takda dalam gambaq2 ni

16 comments:

hBz said...

wah.dah lain dah blog member aku ni.lama sangat aku tak datang.sory beb. bini wa garang.tak boleh keluar rumah la.huu

Fhad said...

babi aku igt aku 1st... selaka.. hahaha... wow.. ang da taw macm2 xtvt.. so lepas ni gath aktiviti ang handle ok.. hahaha

shazruls said...

-->hbz: time kapel xgarang ka..hahah

-->fhad: aku taw akai hang,hg suh aku handle supaya hg buleh bersenang lenang ngan ima turr kan..kan..kan...

wong ah ian said...

yah aku sokong..pasni hg handle gath..buat kat penang pun xpe, aku tido kat stesen batuwes..

shazruls said...

-->ian:hg berpadu tenaga mengenakan aku yerr..hg tatau dia berura-ura nk bersenang lenang ngan ima tau dk

Farid Fernandez said...

kenal blogger ian? fhad? si kosong? cerita mereka di sini.. http://mofasad.blogspot.com/2010/03/cerita-hari-sabtu.html

mafazi said...

sempoi lah bro!!! muah! muah!

Zahar Margera said...

pembetulan.. kemah merangkap paling gila,bising n kentut!!
ahahaha
gila malu do..
siap dpt hadiah lg..
damn...mmg ta bleh lupa aa.. terbaik dr ladang!!

ungu luna said...

shazrul: awak, saya manada parkinson... cuma tiupan angin yg lebih tuh... hehee.. baguih2, jgn guna gediks.. manja oke. saya luluskan. ;-) dah abes cita kah awak? next activity buat lg oke.

shazruls said...

-->farid: aku kenai..depa ialah bakal2 abg ipaq aku..hehehe..cita ko kt entri turr mmg layan

-->mafazi: thks bro

shazruls said...

-->zahar: mmg terbaik bro...itu namanya kenangan terindah..hahaha

-->ungu: klu next aktiviti sy dijemput maka ada la cita..heheh,jgn malu2 jemput sy walaupon sy ni pemalu orgnya..hehehe

siti murni ishak said...

Laksa jangguih memang best...lama dah tk pi...

shazruls said...

saya tak penah makan sebelum ni...sekali makan nak lagi,sedap sungguh

HEROICzero said...

peh... mcm best kot. enjoy! =)

ungu luna said...

shazrul: jgn isao.. nati kami jemput awak lagi tao.. awak tayah la memalukan diri.. ;-P

shazruls said...

-->hero: bess bro

-->unguluna: ok ..hehehe