Friday, March 26, 2010

Nak pakai bahasa apa tatau kat dia ni...

Lain yang disuruh lain pulak yang dibuatnya,ni lah punca utama aku malaih nak gunting rambut.Tapi bila dibiarkan panjang leceh gak nak menjaga,membelai dan panas dowh...memang tak dinafikan rambut aku agak panjang ,terfikir pulak nak trim sket kasi nipis sket .Nak jadikan cerita aku dah bagitau suh dia repair and trim sket pasai nak simpan panjang ,dalam dok kata turr dia pi tarah bagi pendek dah turr wat fesyen ntahapapa ntah...macam haram..Mungkin dah jadi satu tabiat para pengunting dalam kepuasan mengunting rambut.Mereka ni tak puas kalau jenis gunting sket2 ni...abes RM14 aku.

Tengah sibuk2 tukang gunting turr mene'rim' rambut aku ,ada sebuah keluarga masuk kedai sambil anak pompuan mereka berlinangan air mata(lepas menangis kot) ,mak dia bagitau dia pi gunting rambut sendiri (benda turr biasa terjadi time budak2 maklum larr budak2) .Okay berbalik pada cerita tadi,tukang gunting turr pon try pujuk budak pompuan turr sambil bawa dia ke kerusi .Beliau memuji2 rambut budak pompuan turr(kononnya nak pujuk larr kot) then berkata pada mak budak pompuan turr,"awat tak bagi dia pakai tudung,kat sekolah dia tak leh pakai tudung ka?".mak budak turr jawap,"dak aihh buleh aiih pakai tudung,dia budak gi tak reti ..tak pa larr" dan tukang gunting turr berkata lagi,"time budak2 kecik ni larr kita nak ajaq dia,sok besaq payah dah melawan kata"....aku agak terkejut dan nak kata seronok tak seronok nak kata marah tak marah ngan jawapan turr...ntah larr...semoga Allah beri hidayah pada umat seluruh alam..and For Your Information tukang gunting turr berbangsa cina dan beragama Buddish ...

Kesimpulannya: aku trim rambut aku sendiri kat umah dan rugi RM14 ,rupanya seni gak tangan aku trim rambut ni...heheh

13 comments:

jane said...

bgus gak tukng gunting tuh




tp ... huhu
mgkin pedas sikit la terkena kat family tuh

pepun, peace:)

shazruls said...

mmg pedas,aku tgk muka mak dia dah semcam jerr..heheh

'AQILAH said...

aku kecik2 tak pakai tudung.

shazruls said...

tapi skrg dh pakai kan,chumell larr pulak..heheh

wong ah ian said...

haha aku bab gunting rambut ni mang fobia sket..sbb tu aku biar rambut panjang..dulu abg aku rajin potongkan, skg dia da malas..kalau potong pun aku gi saloon..habis doploh hengget!..cilakak..

shazruls said...

turr larr pasal g saloon wat abes duit jerr,tp maseh bukan seperti yg dikehendaki..wat sakit ati jerr

deus X machina said...

huh...makan dalam seyh ayat tukang gunting rambut tu....

takkan nak tunggu tua bangka baru nak suruh pakai tudung kan

shazruls said...

hahah..aku maseh terbayang wajah mak budak turr ,malu seyh...

Fhad said...

letak ler gambo rambut nak gak komen2... hahahah

HEROICzero said...

nice one..haha terbaikkk la si tukang gunting =)

shazruls said...

-->fhad: aku tau niat sucimu turr...hehehe

-->hero: dialog dia mmg bes tp guntingan beliau mghampakan

Farid Fernandez said...

BTF silent reader dari klang lalu!!

shazruls said...

owh..jgn silent2 lagi..thanks 4 comin