Tuesday, March 2, 2010

MU Fans: Chelsea tersungkoq.. (kata org Utara)

Glory..glory..glory.. itu larr ungkapan yang sesuai buat pasukan MU yang sekali lagi menjuarai Piala Carling.Kemenangan 2-1 keatas Aston Villa sudah cukup untuk menambah derita kelab bimbangan Martin O'niel yang pada mula mendahului melalui jaringan penalti James Milner,segalanya berpunca dari kesilapan Nemanja Vidic yang menjatuhkan Gabriel Agbonlahor dikotak penalti pada minit ke4 perlawanan.Namun kegembiraan penyokong Aston Villa tak lama apabila Micheal Owen menjaringkan gol penyamaan 8minit kemudian.

Gol kemenangan United hadir daripada jaringan Wayne Rooney selepas masuk menggantikan Micheal Owen yang mengalami kecederaan lutut.Micheal Owen bakal berehat panjang disebabkan kecederaan tersebut.

Berbalik kepada Liga Premiar,Tevez sekali lagi membuktikan pengaruh besar beliau dalam pasukan Man City apabila membantu untuk membelasah Chelsea 4-2 di Stamford Bridge.4 gol tersebut hasel jaringan Carlos Tevez(2 gol) dan Craig Bellamy(2 gol).Hampir 42000 penonton menjadi saksi kekalahan memalukan Chelsea itu dan jugak memperlihatkan dua pemain Belletti dan Ballack dibuang padang akibat terjahan keras terhadap pemain lawan.Dengan kekalahan ini membuatkan MU kembali merapatkan jurang kepada 1 mata.

Sedikit ulasan tentang Liga tempatan; memang MEMBOSANKAN itu larr dapat aku katakan.Kenapa?bukan kerana kekalahan pasukan P.Pinang kepada Selangor tapi corak permainan yang ditunjukkan oleh kedua-dua pasukan yang boleh diketagorikan cam budak-budak(maaf jika ter'over').Tindakan FAM menghantar skuad Harimau Muda A ke Slovakia suatu tindakan bijak untuk prestasi serta qualiti yang lebih baik.Bak kata orang tua-tua kalau ingin menjadi terbaik mesti main ngan pasukan2 yang terbaik.Namun perlawanan pembuka tirai menemui kekalahan kepada pasukan dari Sala 4-1.Satu gol Harimau Muda hasel jaringan Wan Zack Haikal pada minit ke 80.

Cerita berbeza dari pasukan senior mereka dalam perlawanan persahabatan antara Malaysia dengan Yaman.Pasukan Malaysia rata2 membariskan skuad Emas sukan Sea dengan kemenangan 1-0 ,gol Malaysia dijaringkan oleh Baddrol Bakthiar minit 59 hasel sepakan percuma.Aku tidak begitu terkejut apabila Malaysia membariskan Ashaari Shamsudin dikesebelasan utama kerana beliau sepatutnya memang berhak.Apapun tahniah dan majulah bolasepak untuk tatapan kita bersama.






15 comments:

enuLwanie said...

gambar last tu pemain kebangsaan ke?
ke pemain kelantan??

upss..lupa wat partime jadi ahli meet uncle hussain kan?

shazruls said...

turr gambar bekas pemain kebangsaan hahahah....meet uncle kassim dh larr ni

Ms.Independant said...

nak autograf bekas pemain kebangsaan tu bole?
heeeeeeeee

:)

shazruls said...

autograf...meh nk cap jari boley..hahaha...

wong ah ian said...

apesal liga tempatan gambar hang shzrul?..hahaha

shazruls said...

sebab aku bookie liga tempatan..hihihk

deus X machina said...

Memang bosan pun Liga super hari tu
even aku penyokong Selangor, akibat kebosanan aku terus tuka channel layan chelsea dgn m. city
padan muka chelsea
erk888

Glory Glory Man United!!!!!!!!!
erk888.blogspot.com

Evi LoLyta said...

salam ziarah

shazruls said...

-->deus:wakakaka...player chelsea pandai wat skandal jerr,turr larr akibatnya....

shazruls said...

-->eviLoLyta: hai

HEROICzero said...

we r soooo gonna win it again this season~!

shazruls said...

yeahhh..glory!glory!glory! lets us sing 2gether

Linn سي ڤاري ڤاري said...

glory glory

shazruls said...

yeahh...glory!glory!

z i z o u said...

salam bro

if posble
arange la frenly futsal wth kami


u'll neva walk alone