Tuesday, March 9, 2010

makan mau larr...

Cerita kali ni berkisar tentang dua orang sahabat yang pergi mengembara.Segala persiapan dibuat dengan rapi kerana pengembaraan kali ini mungkin mengambil masa yang lama,maka dibawa bekalan secukupnya dan dengan kuda yang sihat.Wah kenapa asyik bercerita jerr lani mungkin pengaruh profile aku yang baru itu(sila-->view 'about me')
Dua sahabat tersebut bernama Ahmad dan As'ad.Setelah segalanya dalam keadaan siap sedia mereka pon bergerak sambil diiringi lagu high chaparral dan rokok balut ditangan-->kononnya bergaya larr turr..sementelah agak jauh perjalanan dalam cuaca yang panas ketika itu mereka pun bersetuju untuk berehat seketika...
As'ad yang turun dari kuda terus duduk menyandar di sebatang pokok(wah semakin menarek ni).Berlainan pulak dengan si Ahmad,beliau bersedia untuk menyediakan makanan sementara rehat ini dan berkata...

Ahmad: ok lani aku siapkan makanan hang tolong carikan kayu bleh dak?

As'ad: amboi..kita baru ja sampai ,sat larr tak larat ni...

Ahmad: kalau cmtu hang siapkan makanan,tolong potong daging turr aku pi cari kayu

As'ad: hang pun tau aku ni mana reti guna pisau potong daging satgi tak pasai2 terpotong jari lak

Dipendekan cerita Ahmad larr jua membuat kedua2 keja turr...setelah balik dari cari kayu dan menyiapkan makanan,ahmad pun...

Ahmad: hang tolong pelekat api leh dak aku nk masak ni?

As'ad: sori larr bro aku kan ada asma,kayu2 turr berhabuk satgi kena payah lak hang (yang maseh menyandar di pokok tadi)

Demikian larr alasan2 yang diberikan,selepas sekian masa makanan pon dah hampir siap.Time ni pon As'ad masih berdolak dalih bagi alasan utk tidak melakukan apa2 kerja.Suruh bantu memasak,buat ayaq,siapkan tempat tuk makan semuanya dibuat oleh Ahmad sendirian.

Ahmad: Ad makanan semua dah siap meh larr kita makan

As'ad: Mat aku nek segan ngan hang semua benda hang minta aku tolak,tapi kali ni aku tak mau hang kecik ati ...hah jom makan..

Macam turr pun ada..actually aku nak wat cerita ni bagi sedih tapi len lak jadinyerr...

11 comments:

enuLwanie said...

hahahha..nak bg sedih tp len lak jadinyerr...

xpe, ada gak bahan utk gelak ari ni.

Fhad said...

cite koboi ke ape? hahaha.. tapi gua rase macam pengalaman lu je ni... hahhaha

shazruls said...

-->wanie: turr arr maseh tak reti wat cita sedey g..

-->fhad: bukan cita koboi dan bukan cita wa..sbnarnya nk try wat cita sedey tp tak jadi..huhuhu

Ms.Independant said...

Klo bab mkn laju jer!!!
hahaha

:D

shazruls said...

rezeki jgn ditolak..heheh

HEROICzero said...

masih gagal mencari d mana kesedihannya.. hahaha~

*memang cm clake oh kawan mcm neh, ade jek alasan. haha!

wong ah ian said...

aku dok carik mana klimaks crita ni..takdak weyh!!!

tapi aku gelak tgk ayat last hg..hahaha

shazruls said...

-->hero: maseh tak reti wat cita sedey

-->ian: mmg xda klimaks cita ni..huhuhu

Monkey D Luffy said...

hampeh member
haha

~cik shanashaida~ said...

huhuhu..explore lagik tok wt cite2 sdh.. ^_^

shazruls said...

-->ahfatt: mmg hampeh dpt member cmtu

-->shanashaida: mgkn ditakdirkan bukan bidang penulis kot