Tuesday, March 30, 2010

'camping' bukan kempen larr bro..episod 2

Okay sebelum kita meneruskan episod kedua ni,sedikit ucapkan tahniah wat aku sendiri pasainya ini adalah entri ke-100 aku..hahaha giler asalnya saja syok2 ja ..dok tak dok dh 100 entri ...ucapan terima kasih kepada semua yang memberi sokongan walaupun blog aku ni tak larr sehebat mana dan aku pon bukannya Blogger feymes..tak sangka dowh dh capai 100..

Berbalik ke perlawanan bolasepak pantai,ya memang begitu sengit dan tenggit bau badan mereka.Perlawanan berkesudahan seri 0-0,mana tak nyer yg pompuan asyik sepak ke laut si jantan2 asyik wat body contact aje<-- aku pon teringin gak tapi disebabkan maseh dlm keadaan berwuduk aku batalkan saja niat suci murni turr..
Walaupun berkesudahan seri atau draw kata orang puteh,kedua2 pasukan meraikannya umpama menang world cup lak...caya lah

Ni pulak aksi sejukkan badan tak kurang jugak yang memanaskan badan..hehehe

Diorang ni dah masuk dalam air mengalahkan badak air..turr siap main naga laut larr pulak

Games seterusnya: tug of war versi dalam air..

Kumpulan yang berpakaian berwarna(selain itam dan putih) menamakan kumpulan mereka sebagai rumpai laut..bersedia berjuang...yeaaahh

Lawan mereka yang berpakaian seksi ehh bukan, berpakaian kaler itam dan putih menamakan kumpulan sebagai buah bacang...

Pusingan pertama dimenangi oleh pasukan Buah Bacang...kuat tul tak sampai seminit tergolek dog pasukan lawan...

Pusingan seterusnya jugak dimenangi oleh Buah Bacang...agaknya pasai pasukan lawan tak tahan bau buah bacang turr kot

hampir 3 jam beraksi dan berendam nek kecut dah aku tengok..turr yang kanan sekali posing baeeekk punya...hehehe

Bergambar berkumpulan untuk kenangan kita bersama..

Dan secara berkumpulan jugak kitaorang bergerak balik ke tapak perkhemahan.Balik sana mandi ,syampoo,buboh bedak ,sikat rambut dan tak perlu aku pertontonkan disini..antara yang awai bersiap boleh larr lapik 2-3 keping roti gardenia yang begitu enak dimakan begitu saja..

Kalau dah 'camping' turr tak sah kalau takda unggun api dan berlari2 mengelilingiya,dalam gambaq ni ialah Tok batin yang memulakan upacara...

Keletihan memang sah2 kat muka sorang tapi nak wat camna perot harus diisi jugak...

Menunya ialah : burger dan sosej panggang<-- tapi dalam menu list tulis ayam masak kicap
Dapur kedua pulak masak steambot yang diterajui oleh chef Mus dan Mafazi tapi bila keluar dapat maggi...hehehe

Pas makan acara diteruskan dengan lucky draw,ya itulah pemenangnya untuk cabutan pertama bukan hadiah pertama sila jangan salah paham disitu...ewah posing,gediks sekali..hehehe

Bila time kat sini aku betul2 teringat games polar bear,aku pon tatau pasai pa..tapi kitaorang main games kotak beracun...

Gamesnya lebih kurang camni ;bila muzik dibunyikan peserta haruslah passing kotak pada org sebelah dan bila muzik berhenti sapa yg maseh pegang kotak turr dia akan dikenakan denda.macam2 denda diorang ni wat ada yang kena menari,aksi sakit perot,aksi down sindrom dan lain2 lagi...

Tak semena-mena ujan turun ngan lebatnya tanpa ada satu signal pon,habis bertempiaran masuk ke khemah masing2.malangnya khemah kami bocor...tengok saja muka masing2 tension tengok orang len dapat tidoq dengan nyenyaknya dalam khemah yang tak bocor...

Hampir 2jam baru larr ujan seriyat(reda),aku tertidoq jugak time turr namun terjaga akibat dengkuran khemah sebelah yang begitu syahdu sekali..jaga2 ja tgk ada lak pot ni...hehehe

INGAT : JUDI ADALAH HARAM ..walaupon muka ko tak clear tapi kami tau siapa ko...hehehe

aku pun tak ingat kul berapa aku tidoq malam turr,sebenarnya kami ada terdengar macam2 time korang semua tidoq....nak tau apa kami dengar dan nampak nantikan episod seterusnya...mak aii panjang lagi kerr


18 comments:

mafazi said...

yeahh!!! nak lagi!!!

err.. aku rasa aku knal la sapa 'penjudi' tu..

mafazi said...

yeahh!!! nak lagi!!!

err.. aku rasa aku knal la sapa 'penjudi' tu..

shazruls said...

harap bersabar ..letih mengedit dowh...itu larr penjudi tegar

mafazi said...

hahahah!!! ok! aku try sabaq!!

mungkin beliau ada mslh kot..

Qiha Aziz said...

tahniah entri dah cecah 100.
bestnya camping. :)

lumut said...

nak main polar ber jom!!hehe
seumur idup lumut..
xpenah g camping.
x oenah tdur dlm kemah...
hmm...harap 1 hari akan dpt rasa jugak.hu

wong ah ian said...

serius aku jeles!...jeles sebab ramai sgt awek cun dok camping skali ngan hang...dah lame x buat aktiviti cenggini..bila lagi mau buat?

mafazi said...

lumut & wong : HAHAHAHAH!!! meh la join kitorg for da next trip.. kecik tapak tgn, nyiru we all tadahkan..

eikicha said...

mmg best! Terbaeeekk!!! ;p

MAKIYO said...

XCUKUP LG NIEH HAHAH
MENARK LAH BRO...
TERUSKAN USAHA EPISOD SETERUSNYA HEHEH........

e' said...

beshnyer tgk ... : )



nway tahniah gak for n3 ke 100 ne ...keep on blogging

shazruls said...

-->mafazi: berlambak gambaq tak edit lagi ni..

-->Qiha: thanks,best wooo..

Fhad said...

wahhhh lepas ni kasi letak gabaq antu ok.. huhu..

shazruls said...

-->lumut:sungguh saya teringatkan permainan turr..ok klu ada lagi camping kitaorg iklankan

-->ian: hahaha..cuba bayangkan aku sentiasa dihimpit2 oleh mereka..bukan ku pinta jadi begitu..heheh

-->mafazi: lumut turr ada kt obersi,klu next trip kita kt obersi leh larr dia join...

shazruls said...

-->eikicha: best gilerrr...penat tak abes lagi ni

-->makiyo: sabaq2 dok mai dah

-->e': thanks

-->fhad: hahaha...gambaq anak mami pon berlambak gak

ungu luna said...

shazruls: smpai ati kata posing gediks... tuh bukan posing tuh, secara spontan jaa.. ;P

Fhad said...

bak mai email kat aku sekeping dua nak bawak pi bomoh.. hahaha

shazruls said...

hahaha...bomoh pak Lazim ka