Wednesday, February 17, 2010

Makan-makan di hari raya(CNY)

Kalau anda berada di Penang dan teringin nak makan makanan panas ala2 Pattani(tomyam&seafood),anda boleh cuba try test makan kat Restoran Pak Hussin Tomyam,jalan Sungai Ara..

Rasanya salah seorang ahli BTF dari KL ari turr pernah try makan kat sini...

Restoran ni antara menjadi pilihan tak kira dari luar or penduduk setempat kalau nak makan tomyam...

Harganya pun berpatutan...

Bersempena perayaan tahun baru cina baru ni ,department aku ada wat sikit makan2 kat situ.

Menu ari turr adalah :- a)Ikan Siakap masak tiga rasa ,b)Tomyam Campur, c)Sayur goreng campur, d)Kerabu Sotong , e) Air Jus se'Jug' dan f) Nasi Puteh...ni kira satu set lar bersamaan RM50..

Sori larr gambaq2 makanan tak sempat nak snap kerana mereka2 terlalu melahap tahap pirahna,so layan ja gambaq pinggan2 serta mangkuk yang belum diangkat turr ja larr..

Aktiviti ber'group' photo tak pernah dilupakan iaitu pada akhir rancangan..

komen aku tentang restoran ni:-
a)Makanan - 4/5 (sedap dan pelbagai makanan boleh disediakan)
b)keselesaan- 3/5 (time tengahari pastinya panas,dipercayai silingnyer terlalu rendah dan peredaran udara bagi kawasa memasak kurang efisen)
c)customer service - 3/5 (ni kurang best pasai waiter/waitress depa ni cm berlagak sket..they always right bukan customer always right..tapi makanan cepat sampai)
d)harga - 4/5 (berpatutan dengan apa yang anda order)






12 comments:

enuLwanie said...

abg ni blh jd pengacara jln2 cari mkn.

nnt bawa wanie mkn kat sini ek?
tp abg belanja.

Fhad Boulala said...

abg ni blh jd pengacara jln2 cari pompuan.

nnt bawa fhad langgan kat sini ek?
tp abg belanja.

auwwww.....

hang bawak cc eh tang ni?

shazruls said...

-->enulwanie: hahahah dh cm pengacara larr pulak..bila nk mai turr

-->fhad: cari pompuan?...anak mami ka?..xda larr aku bawa dia g mamak ja bukan kat sini

e. indah said...

pinggan kosong licin habis tue maksudnya sedap giler lah tue ..buat lapar tgk ne ...
ko mmg suka makanan..bila masuk blog ko ceta makan, gmbar makanan ..lari diet aku tgk ne > skrg aku terasa lapar > sekejap lagi aku cari makan... : D

shazruls said...

-->e.indah: diorang turr mmg cmtu bagi makan sure licin calat pinggan..aku mmg suka makanan n paling suka makanan turr free...hehehe..ehh diet pulak,klu dtg sini rugi arr diet

Ms.Independant said...

Amboi!
igt olang cine je mkn besaq.
hang pon mkn besaq gak!
awat tak habaq mai?

err... maap la klo bahse tu tak betol.
org bru blaja ni...
hehehee

:)

kingbinjai said...

hang jadi kameraman skang ni no...

shazruls said...

-->ms.indie: makan besaq dalam keadaan free sapa tak mau,kira ok larr turr wpun baru belajaq cm terel dh

-->kingbinjai: saja syok2 ja ..hehehe

Qiha Aziz said...

bestnya tomyam!
btw: ikan bakar tu dekat pernu,umbai.

shazruls said...

-->Qiha: mmg best...owh ikan bakar kt umbai mmg sedap situ

Anonymous said...

kat mana restoran tu.. tengok mcm menarik je.. zaini (zack)..

shazruls said...

-->zaini: restoran turr terletak selepas restoran Ara seafood,jalan Sungai Ara(tempat selalu kita makan dulu)