Wednesday, February 10, 2010

Cerita pasai moto lagi...

Sejak dua menjak ni ,asyik cerita pasai moto ja...maklum larr dah pakai moto baru..

Berpengalaman dua kali kehilangan moto,maka aku cuba mempertingkatkan sistem anti kecurian .
Kini aku ada lebih 6 jenis anti kecurian kat moto aku turr sahaja...Seperti anda semua maklum Yamaha 135LC adalah top ranking dalam list pencuri2 moto ni..

Sambil2 turr aku modify sket kasi buboh suis lampu,ya larr semua moto baru mana ada suis lampu pasainya ianya always ON ja ..antara perkara pelik di Malaysia ialah wajib meng'ON' lampu diwaktu siang...sangat relevan bukan..huhuhu

Tak lupa jugak aku buboh cover kat bahagian radiator(kat bawah turr)...haselnya...fuhh menawan...



11 comments:

oranglidi said...

AAHGGHHH!!

KENA BUAT GAK BENDA KAT SUIS NI..

[cover radiator tu yang jenis yamaha baru mantap]

«♪Ruff♪» said...

cun + smart = cunmart....

enuLwanie said...

ala, dh mkin cun dah 'awek' abg.
bila nak try naik ni?

shazruls said...

-->orgLidi: cover turr ada lmbang yamaha

-->ruff: bawa pun kena cermat .. ;p

-->enulwanie: lesen dh ada ka

jalak lenteng said...

mot peberet tu bro...kat penang lagi ler bnyk kaki rembat..ehh..mane2 bnyk kot..hati2..member wa bli solex ori punyer lock kat break disc..45 penyamun tu nak bukak tak bley..haha

jalak lenteng said...

45minit

shazruls said...

mana2 pn hot rasanya...penyamun turr tak terel lg larr turr,ari turr moto wave125 wa pkai solex gk kt disc break dia pkai skru driver cucuk kt lubang kunci terus tarek terbarai semua...ilang dua bijik

oranglidi said...

haa.. wa dah zoom tadi. baru nampak. kih3. brape inggit ye?? nak letak gak kat wespa wa..

Ah Fatt said...

gila terjaga moto
hehe

e. indah said...

wahhh ne kes dah gian ngan motor baru ker ne?? ...
motor ko ne bg nama apa? ~~ ; p

shazruls said...

-->orgLidi: rm13 jerr..wah pkai vespa ,modred larr lu ni

-->ahfatt: terpaksa ,pasainya slalu ilang

-->e.indah: best giler moto ni,pickup&top dia kencang dowh...xda nama lg,ada cadangan dk?