Friday, January 29, 2010

Sangat lama kita tak berlima...

Antara harta yang tiada bandingan ...PERSAHABATAN..ari rabu (27/1/10) lalu buat kali pertama dalam tempoh 4 ke 5 tahun kami di pertemukan sekali lagi...
Bertempat di Restoran Kapitan lebuh Chulia....jam 11:45malam...

Tak dinafikan aku dan korang jugak pastinya mempunyai ramai kawan...tapi bagi aku yang empat ni adalah kawan rapat aku my besfren kata org puteh.....kami berkawan sejak dari sekolah lagi(ada yg sdari skolah rendah)

Pertemuan kali ni lebih bermakna kerana buat juling2 kalinya dalam tempoh 5 tahun kami dapat jupa kelima2 org kami...Biasanya kalau jupa pun 2-3 org ja tak dapat jupa serentak...

Macam2 topik diperbualkan tapi paling tak bley blah bab cerita pasai anak2 ,tukaq lampin anak larr,bancuh susu anak larr n semua sewaktu dengannya l...maklum larr diaorang turr suma dah kawen mana larr aku bley masuk pot cmtu...


Aku harap persahabatan kita takan terhenti ...biarlah sampai keakhir hayat


Tentang mereka :
-->Shahabudin:
Dia ni antara terapat dengan aku ,dulu time bujang (dia larr bujang aku dok maseh bujang lagi) banyak gak berbicara hati ngan dia ..senang sembang ngan dia ni ,banyak perkara bley masuk ngan dia ni kecuali sukan sebab dia kaki bangku..hehehe dan kalau diskas pasai movie and tempat makan sedap2 dia ni larr pakar rujuk aku...

-->Afzan:
Antara kami berlima dia paling baru join group ni,dia selamba orang nyer selalu wat lawak time orang tak aspect...selamba ja wat lawak..paling tak bley lupa time aku dok Putrajaya dulu aku larr peng'antaraan between dia and wife nyer ...pada mulanya dia keja KLwife keja Kuantan then Wife dapat keja KL dia lak dapat tukar Kuantan..at last sekarang ni depa dok Putrajaya bersama dua orang cahaya mata

-->Zaini:
Dia aku kenai sebelum sekolah lagi pasai kami sama2 membesar di berek polis(anak polis katakan),mempunyai keluarga yg besar tak ingat aku adik beradik dia berapa orang yg paling last aku kenai adik yg ketujuh len2 aku dah blurr dah...sometime dia masuk air gak.tak banyak songeh dan senang ikot arahan...Musuh utama aku dalam counter strike ,*selama ni rahsia = aku akan pastikan dia mati dulu kalau dak payah nak menang..hehehe

-->Shahul:
Yang paling muda(kalau ikut bulan tahunnya sama) dan paling renjong..dulu time sekolah kami gelar dia Mr.Mathematic,memang cekap berkira2 dia ni tapi tak berkira langsung ngan kami murah rezeki ..Selalu mempunyai visi serta arah tuju for future ,so far tak nampak lagi larr tapi soon will come ..am i rite shahul?..InsyaAllah akan menamatkan penggajian SPACE UTM tahun ni,yg bagi kami mustahil untuk beliau dapat menamatkannya (apa punya kawan tak support langsung)...dan selalu silap jalan kalau nk kemana2 walaupun dalam Penang...heheheh


Aku sangat bertuah dapat jupa korang semua ...moving forward aku harap kita leh jupa lebih kerap lagi....Malam turr aku rasa tak ngantuk langsung walaupun pada mulanya aku letih sangat pasai balik keja jam 9malam....kesian lak tengok Afzan time turr mata dah bersaga dah mana tak nya jam dah pun menunjukkan kul 2:30pagi...

See u all soon bro's




21 comments:

enuLwanie said...

ala,
sume dh kawin ke?
xde yg single lagi?

shazruls said...

si penulis entri turr ja yg maseh single...

aLeen aVriL said...

penulis entri single jer tp xavailable..huhuuh..

dah blima dah tuh.....bile plak nk bertiga puluh...jumpe blogger yg 30 org kat sini...

windu ohh kat abg shazruls...auuuwww...*memain jer k...

geli ohh pggil ko abg..huhuhu

shazruls said...

bertiga puloh lambat lagi....apsal geli lak,klu ko panggil abg tak lah seram sgt...heheheh

oranglidi said...

pegh. member2 cmbest

enuLwanie said...

single but not available wat pe?

nnt mai la cni.
wanie dh nk abis study dah ni.

shazruls said...

-->orgLidi: diaorang mmg best lebihkurang cam lu gak

-->wanie: ok...bila final

ChentaBeng said...

best r lu bro.. kawan2 satu kapal.. lu nnt lepak kl jumpe blogger kasi sound gua ok..

shazruls said...

orait..mmg wa nk sgt jupa lu,nk wat perhitungan sket...heheheh

enuLwanie said...

abg, wanie last exam 5hb ni.
doakan wanie berjaya ek?
ada presentation final project.
doa2 la bg wanie lancar present kt dpn panel.

shazruls said...

insyaAllah...jgn lupa solat 5 waktu insyaAllah berjaya...

aLeen aVriL said...

pggil abg ker??auuuwww....

huhuhu....pgil wei jer suda....bole ak..??

oranglidi said...

keh3. kalu depa mcm wa, habisla lu.

Ah Fatt said...

dapat ler ko tips jaga anak
haha

shidah said...

sy pnh wk reunion cm2..tp kwn2 sek rendah.. 16 thn jd kwn..lps sek rendah masing2 bwk haluan lain2.. but still contct jarang2.. this year mmg menbawa seribu makna..kami jd kwn kamcing blik..hehhee.. but smua nya still single lg..

kingbinjai said...

alo awat layout tak tersusun nih?!

shazruls said...

-->aleen: suka ati makcik larr...heheh

-->orgLidi: wa dah agak dh..hahaha

-->ahfatt: bukan dpt tips aja siap perli2 lagi hehehe

-->shidah: aik suma single lagi...canteek larr turr

-->kingbinjai: tak dan nak susun atur lagi larr..huhuhu

aLeen aVriL said...

sukew ati ko jer pggil aku makcik..aku pggil ko atok leh dak...

huhuhu..ko kan lagik tua dr aku...
sesuwai kan aku pggil ko mcm tuh....

terbaik jer kan....??hahaha

shazruls said...

'atuk' cm kurang relevan lak,tapi kalau DATO' maybe ok sket...

Anonymous said...

salam, aku pun rasa best mlm tu cuma mengantuk disaat akhir.. tp memang best bila dapat reunion balik.. mcm nak ajak main cs je.. apa2pun terima kasih lah pada afzan dapat belanja kite.. hehehe.. semoga bertemu lagi..
dari Zaini..

shazruls said...

turr larr bila dpt main CS lagi,aku dh tak igt step dia dh...