Wednesday, January 13, 2010

22 Muharram dan 13 Januari

22Muharram bersamaan 8hb Januari adalah hari lahir aku bagi tahun Hijrah,kalau ikut kalender masehi pulak 13hb Januari iaitu hari ini...

Rasa cam baru sangat aku terima wish dari rakan2 dah dapat wish lagi(adiahnya takda pulak)...Dikesempatan ini aku nak cerita sket profile aku mungkin yang tak kenai aku lagi..



1.aku sebenarnya bercita2 menjadi pemain bolasepak professional,namun segala berubah bila aku beli motor ,motor pertama aku iaitu RXZ,.Disebabkan turr aku telah meninggalkan alam bolasepak ...rugi plak,namun hasrat aku untuk bermain dengan pasukan impian aku tercapai jua ,jelas gambar ini membuktikan pasukan tersebut berjaya melamar aku.Saksikan kemunculanku ,kalau tak main 1st half maybe aku ada kat bangku simpanan kalau tak da jugak maybe aku ada kat bangku kedai mamak dok ushar game aje..hehehe




2.Ni hobi baru aku,dulu pakai digital camera jer kendian dah boring n mahir sket aku beli DSLR ..best lar pulak,sekarang ni tengah try and error ngan gajet ni..antara sebab aku create blog ni psai benda alah ni larr..


3.Aku ni tak larr besar or tak larr kecik,tapi boleh dikategorikan lelaki tinggi lampai larr ,kalau tak caya ni bukti size seluar aku...


4.Aku memang minat handset Motorola model V series and flip ni ,terasa cam geng CSI Miami lak..tapi kini aku mula beralih arah kepada Blackberry,wat masa ni tak cukup duit lagi so aku pakai Nokia E71 yang ala2 Blackberry jugak kan..


5.ni lak kasut futsal aku ,mungkin tahun ni adalah tahun terakhir aku menggunakannya pasni nak bersara dah larr...memandangkan aku sering dipinggirkan dari peranan penting so baek aku berhenti ja larr..kecewa dowh


6.Ni paling menarik,kenderaan aku..motor turr memang paling berjasa ,kemana saja aku guna motor..best,oleh yang demikian aku pilih motor ni untuk tunggangan aku ke tempat keja..keta susah sket cerita ,aku tak penah ada keta idaman ..yang ni maybe keta ke 6 or 7 aku,sebelum2 aku akan beli ,repair ,makeup lebih kurang then jual,dis one lama sket pkai kot psai aku ada bikin2 about 85% for whole car..lagipun save minyak..keta ni dugunakan pada ari2 minggu jer


Cukup larr serba sedikit cerita tentang aku,tapi sebenarnya aku cukup bersyukur kerana maseh dapat menyambut ari kelahiran tahun ini ..alhamdulillah..tahun depan tak tau lagi,maseh jauh lagi perjalanan kalau nak ikutkan dan banyak jugak aku menyimpang..semoga Allah dapat terima Doaku yang ingin kelandasan yang di berkatiNya..InsyaAllah





25 comments:

{lumut} said...

suke entry ni..
ntah xtau nape.terase suke,

Fhad Boulala said...

lumut lu nak try shazruls ke? puji semacam je? hahahaha..

happy besday bro semoga hubungan ko ngn cc berkekalan <--- kasi jen panas skit! wakakaka

ko list kan sume tu macam ko nak kitorng bagi hadiah je? cube ko cakap betol2.. hahaha

shazruls said...

-->lumut: turr puji ker keji turr...hehehe...suke pasai pasai tarikh 22 muharram or 13 jan...anyway thanks

-->fhad: hahahah...list turr suma aku dah ada,kalau nak bagi jugak bagi yang takda dalam list...PSP wa takda lagi..bley

miEz haNeM said...

shazrul:)

selamat hari lahir!

moga pe yg dihajati akan didapatkan..

aLeen aVriL said...

dah beso dah ko nih bro.....

dah tua sbnarnyer...

selamat ulang tahun okei....
adiah???nnt ler ade wit aku kasik gula gula choclair 2 biji cukup x??

ok ler tuh dr xde lgsung..hahaha

shazruls said...

-->anem: timakaceh..aminn...

-->aleen: 'tua'..sebut slow2 sket,hehehee

enuLwanie said...

abg...

happy besday to u!
happy besday to u!
happy besday to my abg...
happy besday to u!!!

thun ni tmbh azam satu lagi, nk beli n belajar main gitar!

nnt thun dpn, blh nyanyi lagu besday kt abg smbil main gitar..

shazruls said...

-->wanie: thanks...nk beli gitar pulak,DSLR cmna? jadi ka?

enuLwanie said...

dslr mcm mahal je..
tp minat!

skrg, nk try main gitar..

Ms.Independant said...

Berhabuk la kasot tu pasni...

:)

shazruls said...

-->wanie: try beli 2nd hand nyer dulu,bila dh ready nk beli gtau...

-->ms.Independant: turr larr...rasanya nk jual kt bundle larr,sayang pulak

enuLwanie said...

skrg pun dh ready nk beli..
tp nk survey dulu.
nk try 2nd hand dulu.
abg kenal sape2 nk jual gitar?

shazruls said...

-->wanie:jual gitar takda tp nk jual DSLR ada larr

panggiL guA siv. said...

wohoi!
hepi bufday!!

enuLwanie said...

berapa?

Mohd Hazri said...

Happy Wednesday :)

HAPPY BESDAY yang ke-(dirahsiakan)

oranglidi said...

hopi bosday

shazruls said...

-->wanie: rm1.7k - rm 1.5k ja

-->siv: tenkiu3

-->hazri: dirahsiakan pulak..cm artis rasanya

-->orgLidi: thanks bro

enuLwanie said...

abg, hrga dslr tu wanie blh beli gitar 10.
xmmpu lg kot nk pakai dslr!
kena pendam dulu.

shazruls said...

-->wanie: pulak...ari turr nk DSLR sgt,xpa nnti dpt keja sok baru beli k

jen - jen punye cite said...

suke tgk gmbar2 bro...terbaik..huhu


lame sungguh x jenguk madu aku ni..=p

shazruls said...

-->jen: luka didahimu amacam..ok ka

Qiha Aziz said...

happy belated birthday :)

shazruls said...

-->Qiha: thank q cik Qiha

norfaridahanum said...

alamak!!happy belated besday bro!

n owh,ske pic levis tag tuh =) aish,kalo sy la,nk tyg size kat org nih..x sanggup!