Tuesday, December 15, 2009

Jalan2 sampai ke Padang Besar

Mulanya pi kenduri kat area Perlis,alang-alang dah pi sana memang tak patut kalau tak singgah pi...Padang Besar

Daerah yang bersempadan ngan Negara jiran iaitu Thailand ,hampir 200KM lebey dari Penang..tak sampai dua jam memandu
Kat Padang besar ni macam2 ada,tapi paling popular and rugi kalau tak pi ialah kedai ni (gambaq ataih)..kat sini dia ada juai jersi dari kelab2 ternama and kain dia gred A punyer.Harganya pun murah jerrr..

Kalau mai time cuti2 sekolah ni memang ramai orang nak harga pun tak semurah biasa..mau dok ingat sama


Gambaran dari bahagian dalam arked kat Padang Besar ni


Selain jersi,beras pulut and periuk belanga satu lagi barangan popular kat sini ialah tilam (toto or narita)..sapa2 yang mai ngan Family mesti beli benda ni

Dan ari tu aku hanya beli Jersi ni jerr...jersi dari kelab Bordeaux atau lebih tepat lagi Girodins de Bordeaux dari France

3 comments:

Munira Kirana said...

jalan tak ajak cekgu ek =(

shazruls said...

chegu ada joh sgt..takpa nnti saya pi Ipoh saya roger...hehehe

Juma Ismail said...

cuti sem sy salu kerja kedai jersi tu :D