Tuesday, December 29, 2009

Cuti..keja..update

2 minggu akhir sebelum menutup tirai tahun 2009 ni ramai pulak rakan2 aku amek cuti,dah larr staff tak ramai kena lak bercuti beramai2 abis sunyi plak opis ni...Ntah apa mimpi plak diorang ni bercuti beramai2 adakah disebabkan wang imbuhan yang baru dapat(bonus larr turr),bawa anak2 makan angin(setahu aku sumanyer bujang2..cam aku jugak) or kerana teruja pabila tengok gath@ genting aku tempoh hari...

Tapi takpa larr,pi larr mana pun amek larr banyak mana cuti pun ..yang keja tetap keja,yang update entri tetap update jugak...

Walaupun kekurangan tenaga kerja ,namun kerja masih diteruskan jugak ..ya kita guna plan B plak,iaitu multi-tasking larr dowh (ni yang menyampah ni)..kat tempat aku ni walaupun multi-tasking tapi dia nyer Job Description tak lari banyak pun its all about Engineering gak..


Ari turr aku kena wat 'Buy-off'(verification) kat menda alah ni...memang tak berapa familiar ngan tools ni,owner dia lak cuti emergency ari turr gelabah bewak gak aku pasai shipment kul 4ptg time turr 2ptg dh..

Yang jadi aku mengelabah turr bukan pasai apa ,customer tool ni cerewet gila vavi ...macam2 helah dia cari untuk mencari kesalahan kitaorang mungkin tu larr trick dia untuk lower down order dari kitaorang kot...cam haram...

apa pun aku harap benda yang kami antaq ari turr tak da masalah ...woi korang yang bercuti turr ,bawak balik sourvenir kat aku ekk

15 comments:

Mr.Chenta said...

pe menda tu wei?

mcm spark plak kete je =P

enuLwanie said...

hahahha..
sian abg kena wat byk keje.
nnt diorng dh abis cuti,
suh diorang wat keje kaw-kaw nye ek?


sabar dgn karenah manusia ni.
yg mcm tuuut, ramai.
yg baik hati, jarang boleh jumpa.

miEz haNeM said...

ko cuti tak??

MinTAK cUtI..
JALAN SAMA..

shazruls said...

-->Mr.Chenta: hahahah..turr cylinder,xda kena mgena ngan keta

-->enulwanie: xda hal larr,lgpun kalau abg cuti diorang lak cover

-->hanem: cuti habis sudah,cuti terakhir time balik genting ari turr

jen - jen punye cite said...

ape agi!kua ngan cc r..haha..jgn date da.

=p

miSs s!v said...

aku tak paham pe ckp.
tp gambor no dua mmg cool giler!

zur said...

Sabaq..hidop mmg camtu..client owez rite..kdg2 rasa nak hempuk pun ada..haha..nanti cuti kita hang out lagi...yer anem??

{lumut} said...

bekerja pula..=)..
kenangan genting xkan lupe.

jen - jen punye cite said...

huahahah..

amacam??sonok dating ngn cc??

ade mase x nak mnyelit mase die bercerita??haha..

wa sporting.xde hal lah mmber2 nak date ngn awek wa.hehe.

oranglidi said...

peh.. mantap2!!

shazruls said...

-->jen: kua ngan cc??!! bley gak..tp nk mnta permission dari lu dulu...

-->siv: nnti aku try blajaq planet pluto lak..hehehehe...anyway thks 4 visit

-->lumut:pastinya takan ku lupa jua

-->orgLidi: mantap menyentap...hahahah

-->nur@yam: nak hang out ngan sapa ni?ngan saya or anem?

shazruls said...

-->jen: wa respek lu larr bro,cmna arr lu takle cc..serius jeles ni

jen - jen punye cite said...

hehe

kua da kan..huhu..kompem lu letih dgr die bebel.wakaka..

cmne wa tackle??hehe..mslahnye,die tackle wa.haha

ape rahsia ek??

syg sepenuh hati.hoho.tu rahsia.

bapak poyo aku.

GhOsToNe said...

sabar2!!!

shazruls said...

-->jen: cc plak takcle lu....cilakak...hahahah

-->ghostone: byk sgt dh sabaq ngan jen ni